Indrukwekkende solo's en duetten in Geboeid op de Parade

De voorstelling gaat over een jonge Turkse in Nederland die door haar ouders in Turkije wordt uitgehuwelijkt. Ze heeft hier een vriendje, maar fantaseert ook lustig over de spannende sjeik die haar wellicht wacht.

“Haar twijfel wordt geillustreerd in indrukwekkende solo’s en duetten, van de adembenemende dansers Francis Sinceretti (de sjeik), Caggie Gulum (het vriendje) en Junandry Leocaria (het meisje).
De ontmoeting tussen Oost en West wordt mooi gesymboliseerd in de muziek – hippe beats en traditionele harp wisselen elkaar af, en in de dans: de verbluffende streetdance van de jongeren staat in schril contrast met de statige, klassieke bewegingen van Sinceretti, oud-danser van het Nationaal Ballet. Beiden hebben hun bekoorlijkheden, zo blijkt.”
Uit NRC Next 16 juni 2009


foto’s: Joke Schot

Geboeid op de Parade is een initiatief van Kosmopolis Rotterdam, Den Haag en Utrecht i.s.m. Stichting V.E.T. en Podium Mozaïek.

Mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB fonds en het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+, Danswerkplaats Amsterdam, European Cultural Foundation.

Meer informatie: www.susannemarx.nl/ // www.ikbengeboeid.nl/

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress