garaj nights, theater uit Istanbul tijdens Turkey Now!

Garaj nights is een bijzonder onderdeel van dit unieke festivalprogramma en staat garant voor hip en happening Istanbul. Vernieuwend theater, dans, mode en Turks fingerfood uit het Istanbul aan de Bosporus. Tijdens garaj nights kan het publiek genieten van wat deze zinderende stad te bieden heeft.

Garajistanbul, een productiehuis voor hedendaagse podiumkunsten in Istanbul is producent van garaj nights. Garajistanbul opende haar deuren in 2007 in de voormalige garage Galatasaray Carpark onder leiding van Mustafa Avkiran en Övül Avkiran. Zeshonderd vierkante meter werd omgetoverd tot een perfecte setting geschikt voor elk soort voostelling en evenement. Garajistanbul vormt een belangrijke ontmoetingsplaats voor schrijvers, beeldende kunstenaars, acteurs, journalisten, grafisch vormgevers en musici. Het theater staat inmiddels bekend als het brandpunt van het culturele leven in de stad.

In de eerste editie van garaj nights komen de oprichters en tevens regisseurs van dit stuk zich persoonlijk voorstellen. Övül Avkiran en Mustafa Avkiran zijn in 1995, gemotiveerd door hun politieke doelen en artistieke keuzes, aan hun werkzaamheden begonnen. Ze kozen ervoor om zowel op nationaal als internationaal niveau een onafhankelijk platform op te zetten. Dit platform gebruiken ze zoveel mogelijk om de maatschappelijke en politieke gebeurtenissen in het land onder de aandacht te brengen. Thema’s als verdreven volkeren, onderdrukking en vrouwenrechten komen aan bod.

Histanbul – voel Istanbul
De voorstelling van deze eerste editie van garaj nights heet histanbul, wat in het Nederlands betekent, voel Istanbul. In histanbul speelt Memet Ali Alabora een ingenieur die op zoektocht gaat naar de waarheid rondom het mysterie van Istanbul en zijn liefde voor een vrouw. Zeven heuvels, zeven fragmenten en zeven verschillende soorten mezes passeren het verhaal om achter de waarheid en het verhaal rondom Istanbul te komen. Een stad die soms door miskenning zijn schoonheid verliest. Een verhaal verrijkt met liederen, muziek, historische beelden en sprekende karakters uit de stad die verdeeld wordt door de Gouden Hoorn en de Bosporus.

Regie en ontwerp: Mustafa Avkiran en Ovul Avkiran
Artiesten: Memet Ali Alabora en Roza Erdem
Muziek: Evrim Demirel    Licht: Yuksel Aymaz
DJ: Ata Guner
Tekst en illustraties: Kemal Gokhan Gurses

garaj nights-1
Kosmopolis i.s.m. garajistanbul
 en Rotterdamse Schouwburg

do 9 oktober Utrecht – RASA
tel: 030 – 231 60 40
Pauwstraat 13a – Utrecht
aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur
www.rasa.nl

vr 10 oktober Rotterdam – Lantaren/Venster 1
tel:  010 -…
Gouvernestraat 133 – Rotterdam
aanvang 20.30 uur, zaal open vanaf 20.00 uur (let op gewijzigd!)
www.lantaren-venster.nl

za 11 oktober Den Haag – Theater Zeebelt
De Constant Rebecqueplein 20A – Den Haag
aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur
www.zeebelt.nl
Reserveren via: info@kosmopolisdenhaag.nl

Toegangsprijs: € 10,-  studenten: € 7,50, inclusief fingerfood na afloop van de voorstelling.

Meet & Greet
Wie de makers van garajistanbul wil ontmoeten kan zich melden via info@kosmopolis.nl o.v.v. ‘meet garaj’.

Klik hier voor de flyer.

Garajistanbul werkt nauw samen met Kosmopolis en presenteert zichzelf dit jaar voor het eerst in Nederland in Rotterdam, Utrecht en den Haag. Op haar beurt presenteert Kosmopolis programma’s in Istanbul. Kijk voor meer informatie op www.kosmopolis.nl en www.garajinstanbul.org.

Turkey Now! 2008 wordt georganiseerd door Stichting Kulsan en de Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV), in nauwe samenwerking met de podia en culturele instellingen van Rotterdam en Amsterdam. Meer informatie over Turkey-Now! zie www.turkey-now.info

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress