Framer Framed: de vervreemdende blik | 9 april

Casco, Office for Art, Design and Theory, presenteert ‘The Antagonistic Link’, een initiatief van Electric Palm Tree (www.electricpalmtree.org), een doorlopend project voor transnationaal artistiek onderzoek.
Als vertrekpunt voor de tentoonstelling dient het historische satelliet-event ‘Bye Bye Kipling’ (1986) van Nam June Paik. ‘The Antagonistic Link’ presenteert naast dit werk nog drie andere projecten van kunstenaars en ontwerpers uit Zuid-Korea, die trachten transnationale verbintenissen te leggen in de vorm van een agnostisch proces.
Deze werken onderzoeken de constructieve mogelijkheden voor het overwinnen van een gevoel van afstand en antagonisme wat gezien kan worden als het paradoxale product van de globalisering.

Opening
De tentoonstelling opent op zaterdag 28 maart om 17.00 uur. De opening gaat vergezeld van de eerste van een reeks performances ‘Ongoing propositions under different conditions’ van Sönke Hallmann & Achim Lengerer. De tentoonstelling is nog te zien van 29 maart – 17 mei 2009.

Projecten & Kunstenaars: ‘Mixterminal’ van Mixrice, ‘Heavy Metal (News) Around the World’ van Sasa [44] in samenwerking met Sulki & Min, ‘Bye Bye Kipling’ van Nam June Paik, ‘Operational Play’ door Hwa Yeon Nam

Framer Framed: ‘Estrangement’
Een gesprek tussen curator Aneta Szylak (directeur van het Wyspa Institute of Art, Gdansk) en kunstenaar Hira K. over hun gezamelijke project ‘Estrangement’.

datum: donderdag 9 april
aanvang: 20.00 uur
toegang: gratis
locatie: Casco, Office for Art, Design and Theory, Nieuwekade 213-215, Utrecht

Framer Framed is een samenwerkingsverband van Centraal Museum, Casco Office for Art, Design and Theory, Museum voor hedendaagse Aboriginal Kunst AAMU, Museum Maluku, Kosmopolis Utrecht en TUMULT.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress