Extra programma’s Van Huis Uit t/m 30 oktober

Op 11 oktober staat VER-MAAK van 11.00-17.00u in Cultuurhuis Stefanus klaar om uw huiskamerspullen te VER-MAKEN. Een leeg fotolijstje krijg je terug met een kunstwerkje en je functionele rollator wordt opeens een feestbeest op wielen. Kijk voor meer informatie over VER-MAAK op www.ver-maak.nl.

Op 23 oktober vindt er een ZAP-U plaats, georganiseerd door het CBKU. ZAP-U is een multidisciplinair podium waar kunstenaars en ontwerpers in korte tijd (5 minuten!) actuele projecten presenteren. Invalshoek voor deze avond is Community Art. Je hoort het overal, maar wat is community art eigenlijk? Kunnen kunstenaars en ontwerpers met hun werk een bijdrage leveren aan de sociale cohesie in een buurt of is dit een illusie? Deelnemers aan deze ZAP-U zijn: De Burenwinkel, isme, Stichting Z25.org, Rahim Biglari en Karim Eharruyen, Henrik van Leeuwen en Stut Theater. De avond wordt gepresenteerd door Jellie Brouwer.

Op 28 oktober is er een aflevering van ‘Let’s Make Love’, waarin de liefde uit gemengde koppels centraal staat. Gespreksleider is journalist Frenk van der Linden: “Wij nemen waar dat er veel relaties tussen verschillende culturen worden aangegaan en dat die het vaak prima doen.” zie ook www.letsmakelove.nl.

Op 30 oktober is de feestelijke afsluiting van Van Huis Uit met een divers programma waarbij maker en bedenker Michael McMillan aanwezig zal zijn.
Van 12-17u, tijdens Kosmopolis Professionals #2, vindt de presentatie plaats van het boekje ‘de do’s en don’t’s van wijkgericht werken met kunst en cultuur’, uitgegeven door Kosmopolis Utrecht. Om 18u speelt theatergroep Roots&Borders de multidisciplinaire voorstelling MoerStaal. En om 19.15u gaat zanger en componist Raj Mohan samen met bewoners uit Overvecht verhalen vertellen. Let op: Dit programma stond op 12 oktober geprogrammeerd, maar is door omstandigheden verplaatst. Na afloop wordt er geborreld.
Elders op deze website vindt u meer informatie over Kosmopolis Professionals #2.
 
Programma 30 oktober:
17.30 – 18.00 uur: Inloop (drankje & hapje)
18.00 – 18.30 uur: MoerStaal door Roots & Borders i.s.m. Stichting Habek
18.30 – 19.15 uur: Diner/Fingerfood
19.15 – 20.00 uur: Raj Mohan en verhalen van wijkbewoners
20.00 – 21.00 uur: borrel

Van Huis Uit
Een grote bank of losse stoelen, vitrage of lamellen, wel of geen eettafel… geen woninginrichting is hetzelfde. Het lijkt een kwestie van smaak en mode, maar ook herkomst, etniciteit en moderniteit beïnvloeden onze interieurs. McMillan maakte van familieverhalen en hun inrichting  een ruimtelijke installatie: een fictieve woonkamer met Marokkaanse, Turkse, Indische, Surinaamse en Antilliaanse verwijzingen. De tentoonstelling was al eerder te zien bij Imagine IC in Amsterdam en in de Openbare Bibliotheek in Tilburg.

datum: 5 september t/m 30 oktober
locatie: Cultuurhuis Stefanus, Amazonedreef 40, Utrecht-Overvecht
Openingstijden: bel op 030-239 38 92 of mail naar info@kosmopolisutrecht.nl


Bereikbaarheid met openbaar vervoer
:
Vanaf station Utrecht Centraal, GVU bus 6, halte Amazonedreef, de bus stopt voor de deur.
Vanaf station Overvecht GVU bus 30 (richting ziekenhuis Overvecht), halte Kaap Hoorndreef, uitstappen en met de weg mee lopen, rechts Amazonedreef inslaan, na 200 meter staat rechts de Stefanus.

Bereikbaarheid met auto:
Routes zijn te vinden via www.routenet.nl of via www.anwb.nl
Er is (beperkt) gratis parkeergelegenheid

ZIMIHC huis voor amateurkunst
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht
030 – 272 34 55
http://www.zimihc.nl/

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress