Debat Volkscultuur Splitsen of Knopen | 28 jan

Met deze uitgave willen het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Mondriaan Stichting, het Meertens Instituut, het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Erfgoed Nederland de discussie over volkscultuur in Nederland stimuleren.

Naast Nancy Jouwe zullen ondere andere Sjoerd Soeters (Soeters Van Eldonk architecten) en Taco Dibbits (Directeur Collecties Rijksmuseum) deelnemen aan het debat. Er is ook gelegenheid om met de redactie en auteurs van de bundel in debat te gaan.
Liane van der Linden, directeur Kosmopolis Rotterdam, schreef een artikel in de publicatie, dat u hier kunt lezen.

Splitsen of knopen
Volkscultuur is een nieuw aandachtspunt in het Nederlandse cultuurbeleid. Volkscultuur is de verzamelterm voor al die gebruiken, tradities en rituelen die mensen als wezenlijk ervaren voor de identiteit van hun eigen groep of van andere groepen. Volkscultuur onderscheidt mensen, maar verbindt ook. Splitsen of knopen dus. De behoefte aan identiteitsvorming door volkscultuur wordt opgepakt door de commercie, die streekproducten introduceert en allerlei lokale tradities exploiteert. Wat is de waarde van tradities in een commerciële context? En als commercie volkscultuur in stand houdt, waarom zou de overheid zich er dan mee moeten bemoeien?

Locatie
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam (Grote Zaal)

Aanvang
start debat 14.00 uur, einde debat en start borrel 16.30 uur

Inschrijven voor 25-01-2010 op website van Erfgoed Nederland.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress