De Verborgen Stad # 2 | 29 jan

Bestaat er een wij(k)gevoel?
De Verborgen Stad is een serie wijkgesprekken waarin de ontmoeting tussen stads- en buurtgenoten centraal staat. Wie kennen elkaar? Wat gebeurt er allemaal in jouw wijk? Bestaat er een wij(k)gevoel? En kun je dat wijkgevoel delen met de buitenwereld? Hoe komen nieuwe buurtbewoners terecht in jouw wijk? En waarin verschilt die nu eigenlijk van andere Utrechtse wijken?
In 2007/2008 werden deze vragen al voorgelegd in Kanaleneiland, Lombok, Overvecht, Hoograven en Leidsche Rijn.

De aftrap van de tweede reeks vond plaats tijdens de Dag van de Dialoog in november 2009, toen Guido Walraven – lector Stedelijke Dynamiek – sprak over ‘thuis voelen’ in de stad van de 21e eeuw. Lees hier de lectorale rede van Guido Walraven.

De eerste aflevering van deze tweede reeks De Verborgen Stad start op vrijdagavond 29 januari in Ondiep en Zuilen. Aan het gesprek zal onder andere wijkbewoner en tweede Kamerlid Hans Spekman deelnemen. Ook rapper Bay-G treedt op en praat mee over het thema van de avond: de beeldvorming in en over de wijken. Wie en wat bepalen dit beeld? En komt dit eigenlijk overeen met de ervaring van bewoners?

De presentatie is in handen van Abdelaziz Ajaarouj en Esther-Clair Sasabone.


Esther-Clair Sasabone

Datum: 29 januari 
Tijd: 20.00 (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Het Vechthuis, Jagerskade 13-15

De ideeën van inwoners staan centraal in alle wijkgesprekken – logisch, want het is hun wijk. Achtereenvolgens staan eind februari Dichterswijk en Parkhaven centraal, in maart de wijk Lunetten en eind april Voordorp en de Staatsliedenbuurt. De reeks wordt op 2 juni afgesloten in de binnenstad. Op deze dag kreeg Utrecht 888 jaar geleden haar stadsrechten; een goed moment om de balans van De Verborgen Stad # 2 op te maken. 

Hou voor actuele informatie de website in de gaten.
De Verborgen Stad # 2 is een samenwerking tussen Debatcentrum Tumult, Kosmopolis Utrecht en Vrede van Utrecht.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress