De Verborgen Stem was in Zuilen

Twee uur voor aanvang van het optreden waren de koren aanwezig om voor de laatste keer samen te repeteren voor het gezamenlijke stuk. Na deze repetitie werden de mooiste outfits aangetrokken en verdeelden de groepen zich door het hele gebouw om samen nog even hun eigen liederen te oefenen. De spanning begon op sommige gezichten toch tevoorschijn te komen.

De Antilliaanse dames en heren van Nos Bohio stonden in een halletje achter in het gebouw samen te swingen tijdens de laatste voorbereidingen.
“Nos Bohio betekent voor ons vrolijkheid; kans om met Antilliaanse mensen bij elkaar te komen. Wij willen door middel van het zingen van Antilliaanse liedjes de folklore van Curaçao in stand houden, want deze moet niet verwateren”, aldus een van de leden. “Van kinds af aan kom je in aanraking met Antilliaanse muziek. Muziek is ontzettend belangrijk en dit moet je als een kostbaar bezit omarmen.”

In de voormalige bodekamer stonden de Indiase leden van Koshish geconcentreerd te repeteren en in de voormalige raadszaal was het Multi-Culti-koor bezig met de laatste voorbereidingen.
“Het optreden van Koshish is het perfecte praktijkvoorbeeld waar onze stichting voor staat. En dit initiatief is ook een perfect praktijkvoorbeeld van community building waarbij diverse culturen samen met elkaar genietend hun grenzen verleggen.” Aldus Akhiel Mahabier van Stichting Koshish.

Inmiddels zijn de bezoekers aangeschoven en verplaatsen de zanggroepen zich richting het podium om de mooie middag van muziek te voorzien. Het werd een gezellige middag met veel muziek, hapjes en drankjes.


Bekijk het filmpje dat gemaakt is!


De volgende editie van De Verborgen Stem
is op 15 november in Cultuurhuis Stefanus in Overvecht.

De Verborgen Stem wordt georganiseerd door Kosmopolis Utrecht en het Kunst in mijn Buurt programma van Vrede van Utrecht. En wordt mogelijk gemaakt door Europa Cantat, stichting DOEN, SNS Reaal en K.F. Heinfonds.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress