De Verborgen Stem | 15 november

Iedereen zingt! Bij bruiloften, verjaardagen en begrafenissen, maar ook tijdens de afwas of het naar bed gaan. In alle culturen bestaan zangtradities die vaak alleen hoorbaar zijn voor de eigen gemeenschap. De Verborgen Stem gaat op zoek naar deze ‘verborgen stemmen’ in de wijken Lombok, Zuilen en Overvecht: een muzikale reeks met zang, verhalen en recepten.

Ga mee met zanger, dichter en componist Raj Mohan op een muzikale reis door je eigen buurt en luister naar misschien wel de stem van je buurman of het liefdesverhaal van je buurmeisje. Maak kennis met zangers uit jouw buurt en geniet met je buren van een hapje en een drankje uit de verschillende ‘muzikale’ keukens.

Elke wijkeditie sluit af met een compositie van Raj Mohan, waarbij de stemmen en het repertoire organisch samen worden gebracht tot een geheel.

Baha’i koor Qudrat en de Indische Huiskamer Overvecht
Het Baha’i koor brengt een scala aan muziek. Bij voorkeur in het thema vrede. Ze maken gebruik van gecomponeerde stukken, soms onder begeleiding van piano. Ze zingen in het Engels en Farsi.
De Indische Huiskamer Overvecht is een vrouwengezelschap dat eens per maand bijeen komt om verschillende onderwerpen, die gerelateerd zijn aan hun cultuur, te behandelen. Zang is daarbij niet weg te denken. De oude liedjes uit  Indonesië zingt de groep tussen eigen deuren, maar daar komt nu verandering in. Inmiddels hebben ze flink geoefend, want hun ambitie is om een volwaardig koor te worden.

Grieks vrouwenkoor en ‘De Stem des Volks’
De Griekse Zanggroep bestaat uit vrouwen afkomstig uit het noorden van Griekenland. De vrouwen zijn graag bij elkaar om deze cultuur in stand te houden in Nederland. Tijdens de ontmoetingsmiddagen staat de cultuur centraal waarbij zangtradities belangrijk zijn. Speciaal voor De Verborgen Stem repeteert de groep sinds kort iedere week om zich als Griekse groep te presenteren op het podium in de Stefanus.
Het laatste koor dat meedoet, is ‘De Stem des Volks’. Een gemengd koor dat bestaat uit veertig enthousiaste leden. Al 76 jaar zijn ze in de stad Utrecht actief. Ze repeteren wekelijks op woensdag in ’t Huis aan de Vecht. 

Datum: zondag 15 november 
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Cultuurhuis Stefanus, Amazonedreef 40, Utrecht-Overvecht
Toegang: gratis

Luister en kijk naar De Verborgen Stem in Zuilen op 3 oktober jl.

Op 17 januari 2010 wordt de verzamel-cd van De Verborgen Stem gepresenteerd. Hou de website in de gaten voor het laatste nieuws!

Lees de maandelijkse pagina van Kunst in mijn Buurt in Stadsblad:
Kunst in jouw Stadsblad

De Verborgen Stem wordt georganiseerd door Kosmopolis Utrecht en het Kunst in mijn Buurt programma van Vrede van Utrecht, en wordt mogelijk gemaakt door Europa Cantat, Stichting DOEN, SNS Reaal en K.F. Heinfonds.
Zie ook:
www.kunstinmijnbuurt.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress