Bestaat er een wij(k)gevoel?
De Verborgen Stad is een serie wijkgesprekken waarin de ontmoeting tussen stads- en buurtgenoten centraal staat. Wie kennen elkaar? Wat gebeurt er allemaal in jouw wijk? Bestaat er een wij(k)gevoel? En kun je dat wijkgevoel delen met de buitenwereld? Hoe komen nieuwe buurtbewoners terecht in jouw wijk? En waarin verschilt die nu eigenlijk van andere Utrechtse wijken?
In 2007/2008 werden deze vragen al voorgelegd in Kanaleneiland, Lombok, Overvecht, Hoograven en Leidsche Rijn.
Datum: maandag 10 mei 2010
Tijd: 20.00u – 22.00u
Locatie: Wijkbureau Oost / Noordoost, FC Dondersstraat 1 ( hoek Biltstraat)
Toegang: gratis
De avond wordt geopend met een presentatie van onderzoeksresultaten van Saar van der Spek. In opdracht van de Werkgroep Cultuur in Oost en Wijkbureau Oost / Noordoost heeft zij een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar een culturele werkplaats of voorziening voor Utrecht-Oost, met als titel ‘Van Zilver naar Goud’. Wijkmanager Marjan Wertwijn en kunstenaar Paul Balk zullen o.a. reageren op haar conclusies en aanbevelingen. Samen met bewoners zullen zij het gesprek aangaan over de vraag hoe je cultuur organiseert in een wijk. Wat leert de casus Utrecht Noordoost ons?
De presentatie is in handen van Abdelaziz Ajaarouj en Esther-Clair Sasabone
De ideeën van inwoners staan centraal in alle wijkgesprekken – logisch, want het is hun wijk. In januari was De Verborgen Stad in de wijken Zuilen en Ondiep, eind februari in de Dichterswijk en Parkhaven, in maart in Lunetten. De reeks wordt op 2 juni afgesloten in de binnenstad. Op deze dag kreeg Utrecht 888 jaar geleden haar stadsrechten; een goed moment om de balans van De Verborgen Stad # 2 op te maken.
Hou voor actuele informatie de website in de gaten.
De Verborgen Stad # 2 is een samenwerking tussen Debatcentrum Tumult, Kosmopolis Utrecht en Vrede van Utrecht.