De Verborgen Stad #2 | 22 feb

Het wij(k)gevoel in Dichterswijk en Parkhaven

In deze tweede aflevering doet De Verborgen Stad Dichterswijk en Parkhaven aan. De Dichterswijk is daadwerkelijk een Dichterswijk geworden met verbeelde gedichten van Aarab en Cats en Hooft op de muren. De populariteit van deze wijk in oost Utrecht stijgt. Misschien ook wel omdat aan de andere kant van de Croeselaan de wijk Parkhaven is gebouwd. Voelen de oude bewoners en nieuwkomers zich al samen inwoners van hun wijk?
Op maandagavond 22 februari zullen zij samen het gesprek aangaan over de veranderingen in en om de wijk. Tijdens de avond zullen dichters van ‘Slok op Utrecht’ laten horen hoe de Utrechtse actualiteit een inspiratiebron voor de poëzie van nu vormt.

De presentatie is in handen van Abdelaziz Ajaarouj & Esther-Clair Sasabone

Datum:
maandag 22 februari
Locatie: De Korenbeurs, Croeselaan 91
Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

De ideeën van inwoners staan centraal in alle wijkgesprekken – logisch, want het is hun wijk. Achtereenvolgens staan in maart de wijk Lunetten en eind april Voordorp en de Staatsliedenbuurt centraal. De reeks wordt op 2 juni afgesloten in de binnenstad. Op deze dag kreeg Utrecht 888 jaar geleden haar stadsrechten; een goed moment om de balans van De Verborgen Stad # 2 op te maken.

De Verborgen Stad # 2 is een samenwerking van Kosmopolis Utrecht, debatcentrum TUMULT en de Vrede van Utrecht.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress