Dada Wang verzorgt inrichting RASA bij nieuwjaarsfeest

Dada Wang. Beeld: Yiyu Zhao

De bezoekers van het Chinese nieuwjaarsfeest op 22 januari in RASA Utrecht zullen worden verwelkomd door een serie handgemaakte moderne Chinese lampionnen. Deze zijn speciaal voor de viering van het Chinees Nieuwjaar in Utrecht ontworpen door de Chinees-Nederlandse (interieur)architect Dada Wang.

De zogeheten netwerk-lampionnen (Net_Works)  zijn een combinatie van bouwkundige -tektonische- constructies en willekeurige vormen. Kenmerkend is dat geen enkele lampion dezelfde vorm heeft. Het net in de lampion laat zien hoe belangrijk, sterk en complex het netwerk (Guanxi) in de Chinese cultuur is. De lampionnen zijn voor de bezoekers bovendien ook functioneel als een visuele indicator waarmee alle ruimtes, die gebruikt worden in het feestprogramma van Kosmopolis Utrecht, met elkaar worden verbonden.

ontwerp lampion

Dada Wang (Shanghai, 1982) studeerde onder meer aan de Technische Universiteit in Delft en richtte in 2009 in Rotterdam het bedrijf DaMOTION Architecture Design op. De focus ligt bij emotive, interactieve en generatief architectonisch en ruimtelijke ontwerpen. Die formaten kunnen directworden  vertaald naar 3D-modelen. Wang hanteert voor haar ontwerpen geen standaardbenadering. Zelf zegt ze daarover: ‘Passeer de grenzen van de regelgeving, wetten en culturen. Gebruik informatie die gebaseerd is op internetoplossingen en verminder alle beperkingen. Je moet het wereldlandschap veranderen met niet-standaard organische architectuur. Door de mix van de Chinese filosofische en culturele achtergrond met de Nederlandse creatieve geest, lukt het altijd om tot een elegant, expressief en dynamisch ontwerp te komen.’

http://damotion.nl/

Meer informatie:
Chinees Nieuwjaar in Wijk C start met vuurwerk
CinemAsia vertoont film op Chinees nieuwjaarsfeest
Chinese knipkunst op viering Xin Nian
Zhu Xiaolong treedt op tijdens viering Chinees Nieuwjaar

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress