Conferentie ‘Together Forever’

Tijdens de conferentie worden projecten getoond, nieuwe vormen toegepast: creatieve methoden om de dialoog vruchtbaar te maken, met inzet van de kracht van kunst en cultuur. De conferentie wordt een belevenis; een evenement met ruimte voor ontspanning én concentratie, met aandacht voor vorm én inhoud. Met theatermakers die het spel van de standpunten spelen en sprekers die inspireren en onvermoede inzichten bieden.

Sprekers op deze dag zijn:
Hanan Ashrawi, Hans Couzy, Seada Nourhussen, Tania Kross, Hakim Traïda, Godfried Engbersen, Elsbeth Etty, John Leerdam en Rachida Azough.
Dagvoorzitter: Raymond van den Boogaard

Het programma biedt onder meer:
Kosmopolis Akademie: de belangrijkste Palestijnse denkster van onze tijd: Hanan Ashrawi
Wat ik wou zeggen: mimespeler Hakim Traïda spreekt zich uit
Geboeid: dansmuziekvoorstelling geïnspireerd op Mozarts Entführung aus dem Serail (choreografie en regie van Susanne Marx)
Preview Kosmopolis TV: videobrieven en gezonde mediakritiek
De MulticCultibrigade: de fine fleur van de Nederlandse onderzoekers
Agenda interculturele dialoog 2009-2014: wat gaan we doen?

Op de conferentie presenteren Kosmopolis en Uitgeverij Augustus de publicatie “Weg uit Babylon: essays en verhalen over culturele miscommunicatie.” Centraal hierin staat de vraag: hoe komt het dat wij zo systematisch langs elkaar heen praten? Dat etnische groepen het vermogen lijken te missen elkaar te verstaan, terwijl ze dezelfde taal spreken? De publicatie bevat bijdragen van Adriaan van Dis, Arnon Grunberg, Lieve Joris, Ellen Ombre, Chris Keulemans, Marcel Kurpershoek, Fouad Laroui, Anil Ramdas, Ewoud Sanders, Emma Brunt, Rachida Azough en vele anderen.

Datum: 12 december 2008
Locatie: Polarzaal, Jaarbeurs in Utrecht
Tijd: 9.30-19.00 uur
Toegang: gratis
Meer informatie: www.togetherforever.nl
De conferentie vindt plaats in de nieuwe Polarzaal in de Jaarbeurs in Utrecht en is vrij toegankelijk bij vooraf aanmelden. Aanmelden is mogelijk via www.togetherforever.nl, onder conferentie.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress