China Festival Utrecht: programma vanaf mei 2010

In 2010 is het 100 jaar geleden dat de eerste Chinezen naar Nederland kwamen. In Utrecht vestigden de eerste Chinezen zich in een typische oude volkswijk: Wijk C. Wijk C vormt van februari tot september het podium voor het China Festival Utrecht.
Hou de website in de gaten voor de actuele informatie: www.chinafestivalutrecht.nl

Chinese Hutspot | Kookworkshops | 26 april, 3 en 10 mei
Eten is liefde, eten is hoop en eten is geluk

Bij Chinese Hutspot staan de verhalen rondom Chinees eten centraal. Geuren en smaken brengen bijzondere herinneringen aan Chinees eten tot leven. Door samen met anderen te koken en te eten kan iedereen op eenvoudige wijze kennismaken met de Chinese keuken en de rol die het eten inneemt.

GPS-route Wijk C | vanaf 1 juni 2010
Ontdek de geschiedenis van de Chinezen in Utrecht.

Vanaf 1 juni kun je met een GPS-handcomputer door Wijk C wandelen en kijken en luisteren naar verhalen over plekken waar de eerste Chinezen in Wijk C kwamen wonen en werken. Het startpunt is bij het Volksbuurtmuseum Wijk C op de Waterstraat.


Chinees meisje | vanaf 31 mei | Volksbuurtmuseum Wijk C en andere locaties in de wijk
Twee foto-exposities en een logement

Ontwerper Linda Malherbe, beeldend kunstenaar Fenmei Hu en fotograaf Joop Reijngoud gaan voor het China Festival Utrecht twee foto-exposities en een logement maken, onder de titel Chinees meisje.
Chinees meisje in Utrecht vertelt een persoonlijk verhaal, over het leven in China, de aankomst in Nederland, het wonen en wennen aan het nieuwe vaderland en de eerste jaren na aankomst.


Theatervoorstelling ‘Kolk’ | 31 mei (besloten), 5 juni (besloten) en 6 juni (o.v.b.) | diverse locaties

Een muzikale vertelvoorstelling voor de hele familie, met elementen uit het Chinees traditioneel theater, onder regie van Pauline van Kalkert.

China Festival Utrecht is een initiatief van Kosmopolis Utrecht, in samenwerking met Volksbuurtmuseum Wijk C en Stichting Lai Yin.

China Festival Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernard Cultuurfonds, ANWB Fonds,  KF Hein Fonds, Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress