China Festival Utrecht: Chinees Meisje | 1 juni – 22 sept 2010

Chinees Meisje is geïnspireerd op in Utrecht wonende Chinezen en laat bezoekers voor het eerst kennis maken met gezichten en verhalen van de Chinese gemeenschap in Utrecht en in Nederland.

Van 1 juni tot 22 september is de tentoonstelling te zien in het Volksbuurtmuseum Wijk C en de Kamer van Koophandel in Wijk C, Utrecht. In 2009 was Chinees Meisje te zien in Rotterdam.

Chinees Meisje bestaat uit drie installaties: het Logement, de Theetuin en het Vrouwenkabinet.
Het Logement toont het leven van de eerste Chinezen in Utrecht vanaf de jaren ’30 en hun verlangen naar vrouw en familie in China.
De Theetuin toont 20 nieuwe groeps- en familieportretten die vooral de gemeenschapszin van Chinezen in het hedendaagse Utrecht laten zien. 
Het Vrouwenkabinet presenteert 15 krachtige, Chinese vrouwen. Zij zijn als bruggenbouwers van betekenis voor de Chinese gemeenschap in Nederland, op zakelijk, sociaal, maatschappelijk, economisch of cultureel gebied.

Samen bieden de drie installaties een schets van het verleden, het heden en de toekomst van Chinezen in Utrecht en in Nederland.

Data: 1 juni tot 22 september 2010
 
Locatie 1: Volksbuurtmuseum Wijk C, Waterstraat 27, Utrecht
Openingstijden: di t/m vr en zondags van 11.00 tot 17.00 uur; elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur. Feestdagen gesloten.
Entree: € 3,00 | MJK en U-pas geldig.
www.volksbuurtmuseum.nl
 
Locatie 2: Kamer van Koophandel, Kroonstraat 50, Utrecht
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur
Entree: gratis

China Festival Utrecht is een initiatief van Kosmopolis Utrecht, in samenwerking met Volksbuurtmuseum Wijk C en Stichting Lai Yin.

China Festival Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernard Cultuurfonds, ANWB Fonds,  KF Hein Fonds, Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress