Chicks, Kicks & Glory | dansvoorstelling | 29 mei

Choreografe Susanne Marx is geïntrigeerd door de motivatie van de meiden voor het kickboksen en is nieuwsgierig naar hun identiteit als vrouw, in verhouding tot de trainer –in dit geval een man. Zijn de man en de vrouw gelijkwaardig?

De meiden in de dansvoorstelling zijn van Surinaamse, Chinese, Marokkaanse, Kaapverdiaanse, Indonesische en Nederlandse origine. Ieder van hen heeft een eigen motivatie om te kickboksen, maar er zijn ook overeenkomsten. Ondersteund door videofragmenten uit hun dagelijks leven en interviews tonen de meiden hun persoonlijk verhaal.

Voor Soumia is de teamspirit heel belangrijk: "Ongeacht je afkomst, je kleur of geslacht bouw je samen iets moois op. Je hebt elkaar nodig, dat is niet anders dan in de sport. Als thaibokser heb je een trainer nodig en als danser heb je een trainer nodig. Daarnaast zie je ook persoonlijke elementen. Iedereen creëert een eigen, unieke stijl en is verschillend qua uiterlijk en manier van dansen. En het leuke is dat we tijdens de trainingen ontzettend veel lol hebben, we zijn voortdurend aan het improviseren. Ook de voorstelling heeft grappige momenten, het is serieus maar ook comedy."

De muziek in de voorstelling komt van Gary Shepherd en DJ Alec Smart.

Datum: zondag 29 mei 2011
Locatie: Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht
Tijd: 14:30 en 16:00 uur
Duur: 30 minuten
Toegang: gratis, vanaf een half uur voor aanvang worden aan de deur kaarten uitgedeeld, op = op

Chicks, Kicks and Glory is een V.E.T. productie in opdracht van Kosmopolis en Imagine IC.

www.theaterkikker.nl
www.culturelezondagen.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress