PGT II

Op zaterdag 30 november vindt de tweede editie van Papua’s Got Talent plaats, een talentenshow waarin Nederlandse Papoea’s hun podiumtalenten tonen. Het evenement is een co-productie van Bijlmer Parktheater, Kosmopolis Utrecht en 50PIN i.s.m. met het Centrum voor Beeldende Kunst Zuid Oost (CBKZO). Talenten van 6 tot 66 jaar krijgen de gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen. Een professionele jury geeft feedback en natuurlijk zijn er prijzen. De bijzondere performances van vorig jaar maken nieuwsgierig naar meer. Bekijk het verslag van de vrolijke, uitverkochte eerste editie.

Daarnaast is er muziek van muziekgroep Tabea en DJ Teddy, die zorgen voor sfeervolle Papua en Pacific tunes. Theatergroep Vilt speelt de voorstelling Rauwe Sprookjes: Frank Irving en Jeannie Charlene fileren hun eigen identiteit waar Indo’s en Papoea’s een afdruk in hebben nagelaten. De presentatie van PGT II is in handen van comedian Hank van Bosstraten.

Talkshow Hallo Hollandia, Hallo Holland

Hollandia was de laatste koloniale hoofdstad van Nederland in ‘de Oost’. Er woonden Papoea’s, Molukkers, Indo’s, Toegoenezen, Indo-Afrikanen en Nederlanders. Hoe was het leven daar? En wat gebeurde er met de mensen toen zij niet meer welkom waren in het voormalige Hollandia? Kregen ze een warm welkom in Nederland? Hierover gaan diverse gasten, waaronder publiciste Griselda Molemans, in gesprek met historicus Wim Manuhutu.

Krijg je van dit alles trek? Er zijn stands met koopwaar en er is eten van Taste of the Pacific.Speciaal voor de kids zijn er workshops in petto. En het netwerk Papua Professionals is aanwezig met een korte Meet & Greet. Kortom: genoeg te doen.

Parallelprogramma CBKZO

Dit jaar vindt er een parallelprogramma plaats in het CBKZO: een artist talk met beeldend kunstenaar Roy Villevoye. Voor Villevoye is Papua, en met name de Asmat en haar bevolking, een bron van inspiratie in zijn werk. Vanaf 1992 bezoekt hij regelmatig het gebied en heeft hij vriendschappen ontwikkeld met diverse Papoea’s. Hij wordt geïnterviewd over zijn passie en kunstenaarschap door Anke Bangma, conservator hedendaagse kunst bij het Tropenmuseum.

Er is (video)werk te zien van Villevoye en uit privé archieven super8 filmpjes uit de jaren ‘50 en ’60, gemaakt in het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea.

Aniata design is aanwezig met sieraden, geïnspireerd op de Pacifc (o.a. Papua).
 

 

Papua’s got talent II

Zaterdag 30 november
Tijd: 15.00 – 23.00 uur
Toegang: € 15,–
Locatie: Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam

Reserveren en opgave talentenshow info@kosmopolisutrecht.nl
Meer informatie op www.kosmopolisutrecht.nl en www.bijlmerparktheater.nl

Artist talk @ CBKZO

Zaterdag 30 november
Tijd:15-17 uur,  artist talk 15.30-16.30 uur
Toegang: gratis
Locatie: Centrum Beeldende Kunst Zuid Oost, Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam

Meer informatie op http://www.cbkzuidoost.nl

PGTII in schema

Het definitieve programma voor Papua’s Got Talent II ziet er als volgt uit:

 

Theaterzaal Foyer Studio 1 CBKZO
15.00                Bijlmerparktheater open voor publiek CBKZO open voor publiek
Doorlopend  Stands: Use your energy Well, Aniata Design, Taste of the Pacific, Sisay Hair, PPGN, Kosmopolis Digitale foto expositie Paradijsvogels in de Polder  Video werk Roy Villevoye en Aniata design (sieraden met Pacific touch)
15.30 – 16.30 workshop massage Suzie Joku en workshop Papua lekkernij maken van Insos Ireeuw artist talk Anke Bangma met Roy Villevoye
16.45 start zaal programma, intro Hank, welkom BPT, videoterugblik, en 2  teasers
17.00-18.15 Hallo Hollandia/Holland:  talkshow met verhalen, publicaties, foto’s en verhalen uit Hollandia + de 1e jaren in NL: 4 gasten praten olv Wim Manuhutu  17u sluiting CBKZO programma
17.00-19.30 Pacific tunes met DJ Teddy
Verkoopstands 19 -19.30: Meet and Greet Papua Professionals
19.30 -20.30 Talentenshow volwassenen einde verkoopstands
20.30 -21.05 Theaterstuk Rauwe Sprookjes gevolgd door uitslag PGT + optreden winnaar
Pauze DJ set met DJ Teddy
21.40-22.25 Optreden muziekgroep Tabea
22.15-23.00 DJ set met DJ Teddy
23.00                            Sluiting programma

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress