Lâle Overvecht sluit af met Film & Food Night | 14 december

Lâle Overvecht wordt op 14 december afgesloten met een Film & Food Night in Eetcafe Neven in Winkelcentrum Overvecht. In het laatste kwartaal van 2012 heeft Kosmopolis Utrecht met diverse wijkpartners een aantal gratis toegankelijke culturele events naar Overvecht gebracht. Eerder waren er al theater, een Turks-Nederlands diner met een talkshow en een film- & muziekquiz.

Op vrijdag 14 december wordt na een Turks-Nederlands buffet, waarbij eigenaar Kemalettin Colak zorgt voor typische Nederlandse en Turkse gerechten, de documentaire Ik zie een verre reis van Fidan Ekiz vertoond. Daarin wordt gekeken naar het fenomeen dat een groeiende groep jonge Turken vanuit Nederland naar Turkije wil emigreren. Als kind van Turkse gastarbeiders voelde Fidan zelf de onuitgesproken morele verplichting om van zichzelf een succes te maken in Nederland. Dan waren haar ouders niet voor niets naar Nederland gekomen. Fidan probeert de vraag te beantwoorden waarom de jongere generatie dat gevoel niet kent en juist droomt van een leven in Turkije. Na afloop van de film een discussie met de maakster. Serkan Soytekin, presentator bij radiozender FunX, is gastheer van de avond.

Lâle Overvecht’e hoşgeldiniz: Van harte welkom op Lâle Overvecht.

Lâle Overvecht vertaalt 400 jaar diplomatieke relaties tussen Nederland en Turkije naar de wijk Overvecht. Op zaterdag 27 oktober kon het winkelend publiek in Winkelcentrum Overvecht op het C&A plein al kennis maken met het STUT theater. Onder leiding van regisseur Güner Güven vertaalde

Poster Lâle Overvecht

Poster Lâle Overvecht

STUT de geschiedenis van 400 jaar Nederland-Turkije in vrolijk theater. Daarvoor vond op vrijdag 2 november in Eetcafé Neven een culturele avond plaats met een Turks-Nederlands diner, een talkshow en een film- & muziekquiz. Aan de talkshow werd meegewerkt door o.a.: Yuksel Motorcu, Saliha Tatli en Güner Güven. Serkan Soytekin, was ook hier de gastheer van de avond.

Lâle Overvecht’e sizde gelin: Kom ook naar Lâle Overvecht. In zowel Nederland als Turkije wordt dit jaar herdacht dat Cornelis Haga in 1612 de eerste Nederlandse ambassadeur in Constantinopel werd. Kosmopolis Utrecht koppelt deze culturele verbinding aan de dynamiek van Utrechtse wijken. In september organiseerdeKosmopolis Utrecht met diverse wijkpartners een succesvol Lâle Lombok. Lâle betekent tulp in het Turks. De tulp is afkomstig uit Turkije en in Nederland gecultiveerd.

Programma: Vrijdag 14 december, 18.30 – 21.30 uur
– Film & Food Night in Eetcafé Neven, Zamenhofdreef 69, Winkelcentrum Overvecht.

– 18.00 uur: Inloop
– 18.30 uur: Opening lopend buffet
– 19.30 uur: Introductie op film. Serkan Soytekin voert kort gesprek met met Fidan Ekiz
– 19.40 uur:
 Documentaire Ik zie een verre reis van Fidan Ekiz en Kees Schaap (54 min)
– 20.35 uur: Nagesprek met Fidan (en vragen uit zaal) onder leiding van Serkan
– Na afloop van de discussie gelegenheid tot naborrelen
Kosten buffet: €14,–; studenten  €10,–. De toegang tot filmvertoning is gratis.  Reserveren via info@kosmopolisutrecht.nl

Met dank aan winkeliersvereniging Shoppingcenter Overvecht. Mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht.

Twitter over Lâle Overvecht op #Kosmo030

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress