Zomer

Zomer is een relatief begrip, zo blijkt maar weer in dit jaar van het konijn. Normaal gesproken werk ik door in deze maanden maar dit jaar had ik besloten even vrij te nemen. Dat werd dus niet fietsen en zonnen buiten maar klussen en stoofpotjes koken binnen. En meedoen op een regenachtige Parade met de bijzondere voorstelling PepTalks van het Utrechtse Yo Opera. Anthony Heidweiler was weer goed bezig!

Anthony Heidweiler

 

Ik had weer tijd voor de krant en las, via zo’n typisch zomeronderzoekje, dat de productiviteit van werknemers danig zakt in deze periode. Mmm, het kan aan het weer liggen maar ik merk er in ieder geval weinig van want m’n team werkt vlijtig door, druk bezig met het voorbereiden van het najaarsprogramma en de uitbreiding van onze social media activiteiten.

Voor Kosmopolis is dit najaar belangrijk want in november bestaan we alweer vijf jaar! Zo’n mijlpaal laat verschillende gevoelens naar boven komen. Trots ben ik op wat Kosmopolis bereikt heeft in die periode maar ook melancholisch over hoe ongelooflijk anders de Nederlandse realiteit eruit ziet vergeleken met vijf jaar geleden, toen ik bij Kosmopolis begon te werken. What happened?!We zijn geen politiek platform maar ik zou er bijna wel behoefte aan krijgen.

Toch merk ik vooral dat ons creatieve en verbindende werk steeds belangrijker wordt voor verschillende mensen in Utrecht (and beyond), of we nu bezig zijn in Overvecht of  in de binnenstad, bijv. op de universiteit. Onzichtbare verhalen vertellen, bijzondere talenten de vloer geven, de ander leren kennen, samen werken met bijzondere mensen en organisaties uit stad, land, wereld: we doen het eigenlijk allemaal. We willen verschil maken. En we gaan ervan uit dat het iets oplevert, niet alleen maar dat het iets kost. We investeren in de toekomst, niet meer en niet minder.

Nancy Jouwe 
– programmadirecteur Kosmopolis Utrecht

Nancy Jouwe

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress