Yo! Opera Festival De Zingende Stad

Hoe klinkt de bakker op de hoek (een half gesneden bruin)? De bouwplaats (boink toink ploink), het skatepark (whoehoe!), of de brandweerkazerne (tatuuuuu)?

Yo! Opera vraagt aan kinderen, ouders, jongeren, toeristen – eigenlijk aan iedereen – om zijn/haar omgeving met zogenaamde zangsporen in te kleuren. Een zangspoor is jouw stemgeluid gekoppeld aan een filmopname van een door jou uitgekozen plek in de stad.

Deze zangsporen vormen samen De Zingende Stad: een kaart van unieke individuele belevenissen en ervaringen, gedragen door al die verschillende soorten stemmen die Utrecht rijk is.

Tijdens het festival kun je telkens de eerste resultaten beluisteren van De Zingende Stad in Theater Kikker, Ganzenmarkt, Utrecht.

Meedoen?
We nodigen je uit om te komen luisteren en kijken wie er al een zangspoor heeft achtergelaten. Hoe vind je het klinken? Zou jij de Domtoren ook op die manier ‘zingen’? Nee?! Ga dan op pad met een camera of je mobiele telefoon en maak jouw unieke zangspoor. Lever hem vervolgens in en wij zetten hem online op www.dezingendestad.nl!

Daarna kruip je nog even achter de computer. Met verschillende computerspelletjes kun je volop experimenteren met je stem. Krijg jij het glas kapot gezongen? En hoe ver vliegt jouw vogel in de kara-opera?

Wanneer
Woensdag 31 oktober    15u00 tot 17u00
Donderdag 1 november  13u00 tot 17u00 & 19u00 tot 21u00
Vrijdag 2 november        15u00 tot 17u00
Zaterdag 3 november     12u00 tot 17u00
Zondag 4 november       12u00 tot 17u00

Waar: Theater Kikker, kleine zaal

Toegang: gratis

http://www.yo-opera.nl/

Concept: Anthony Heidweiller

Assistent artistieke ontwikkeling: Henk van Engelen

Met medewerking van groep 3 en 4 van de Rietendakschool uit Ondiep en Waag Society. Dit project komt tot stand in samenwerking met Kosmopolis Utrecht

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress