Publicatie Weg uit Babylon

In een tijd waarin verschillende culturen steeds meer met elkaar te maken hebben, ligt miscommunicatie op de loer. De gevolgen zijn elke dag zichtbaar: in de argwaan op straat, in de beelden op televisie, in het verhitte debat over ‘vreemde’ culturen. Steeds weer duikt wantrouwen op, wordt een dubbele agenda vermoed, wordt een botsing gevreesd. In dat vacuüm wordt het groepsoordeel gevormd, het vooroordeel en de wrok. Mensen trekken zich terug in eigen kring, waar de posities zich verharden. Dat is miscommunicatie: een zichzelf waarmakende vrees.

Verschillende culturen hanteren verschillende symbolen en betekenissen. Het is dan ook van belang de vele vormen van miscommunicatie te analyseren en te illustreren. Dat is wat de schrijvers, journalisten en illustratoren in Weg uit Babylon doen. In verhalen en essays, columns en beelden voeren ze ons weg uit het land van verwarring en verwijdering. Met deze bundel wil Kosmopolis, platform voor culturele dialoog, de verstarring en polarisatie in de samenleving tegengaan door middel van de kracht van kunst en cultuur.

De officiële boekpresentatie van Weg uit Babylon vindt plaats tijdens de conferentie Together Forever op vrijdag 12 december in de Jaarbeurs in Utrecht. Voorafgaand aan de presentatie vindt onder leiding van Raymond van den Boogaard een boekbespreking plaats met Godfried Engbersen, Elsbeth Etty en Sadik Harchaoui.

 Weg uit Babylon ligt vanaf begin december in de boekhandel. Tijdens de conferentie op 12 december is het boek ook te verkrijgen.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress