Paradiso in teken van het paradijs

Het oeroude Genesisverhaal staat zowel in de Bijbel, de Indiase Veda’s als de Koran en de Thora beschreven. Verhoijsen reisde dan ook voor haar onderzoek door Nederland, Turkije, Hawaï, Letland, Italië, Suriname, Aruba, Marokko en Bosnië. Op haar vragen kreeg zij een grote variëteit aan antwoorden. Van een lacherig: “I would have eaten the woman.” tot “Everyone has his own paradise.”

‘Visions of Paradise’ toont een caleidoscopisch beeld van mensen hun diepste verlangens én hun ervaring van de realiteit, terwijl zij zich het paradijs voor de geest halen. De film laat daarmee zien dat de verschillen tussen deze culturen minder groot zijn dan de actualiteit doet geloven.

De première wordt een paradijselijke avond met muziek, lichtprojecties en optredens van o.a. theatermaker Gerardjan Rijnders, mimespeler Ide van Heiningen en Irakese muzikant Sattar Alsaadi.

Datum:                  woensdag 26 november

Aanvang:               20.45 uur

Locatie:                 Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam

Prijs:                     € 8,50 (incl. lidmaatschap Paradiso) voorverkoop bij o.a. AUB Ticketshop, de grote post- en VVV-kantoren en de Free Record Store

‘Visions of Paradise’ wordt uitgebracht op DVD, ondertiteld in het Nederlands, Turks, Engels, Papiamento, Spaans, Amazigh en Arabisch. In december wordt de documentaire vertoond op het internationale documentaire filmfestival in Suriname.

Meer informatie en de trailer te zien op www.visionsofparadise.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress