#MMC2 groot succes

Op zondag 11 september hebben Molukse en Marokkaanse jongeren gezamenlijk iets van zich laten horen. In theater RASA vond Maluku Mokro Connexion plaats, een evenement waarin positiviteit, verbinding en innovatie centraal stonden. Een debat over educatie en ambities, een politieke talkshow en een verhit vraaggesprek over de liefde waren onderdeel van deze bijzondere bijeenkomst.

Tijdens de programma-onderdelen ging een groep redacteuren van jonge Molukkers en Marokkanen aan de slag om een online magazine te produceren. Dat resultaat is te vinden op http://mmc2.blog.com en werd op diezelfde avond gelanceerd. De redactie van dit zogenoemde ‘Under Pressure Magazine’ werkte de hele dag samen aan interviews met bezoekers, videoverslagen, radio-interviews, artikelen + fotografie en natuurlijk de tweets die je kunt vinden met #MMC2.

De sfeer was inspirerend en vooral positief vanwege de verfrissende aanpak en insteek van het evenement. De tweets van bezoekers laten in elk geval een keur aan diversiteit zien.

“Vanmiddag in Rasa interessante discussies gevolgd Maluku Mokro -Voelde me n ontzettend witte Nederlander, zette goed aan t denken”

“Hier is dus blijkbaar behoefte aan, er zouden meer van dit soort dagen georganiseerd moeten worden”

“Sfeer van solidariteit, humor en scherpte kenmerkt #mmc2 wat een eer om met al die jonge powerhouses te werken!”

Henry Timisela
– eindredacteur Under Pressure Magazine

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress