Merlijn Twaalfhoven creëert uniek orkest met tweehonderd kinderen, klassieke musici en Palestijnse solisten

Professionals, solisten, amateurs en kinderen werken samen aan de realisatie van de muziek. Diverse workshops en ontmoetingen in Nederland en het Midden Oosten in de maanden voorafgaand aan de concerten geven vorm aan deze samenwerking. Dit zorgt voor creatieve prikkeling tussen profs en beginners, jong en oud en mensen van heel verschillende culturele achergrond en leidt tot compleet nieuwe combinaties van klanken en stijlen.
 
Symphony Arabica vindt plaats om de verbondenheid tussen Nederland en het Midden Oosten te versterken en de hedendaagse rijkdom van de Arabische cultuur naar buiten brengen. Dit jaar exact zestig jaar geleden werd de staat Israël gesticht wat leidde tot de vlucht en verdrijving van de meerderheid van de Palestijnse bevolking. Dit concert wil op ingetogen en artistieke wijze stilstaan bij deze onbekende geschiedenis.

Lever een creatieve bijdrage aan de compositie via www.arabica.nu
Voor Symphonie Arabica zoekt Merlijn Twaalfhoven bijdragen van mensen uit heel de wereld in de vorm van korte melodieën, teksten en foto’s. Met deze bijdragen die gaan over de directe omgeving en de plek waar je je thuisvoelt wil Twaalfhoven het gevoel van ontheemding, zoals vluchtelingen dat kennen, verwerken in de compositie en delen met het publiek.

Speel of zing mee met Symphony Arabica
Als je een instrument speelt of zingt kun je je nu opgeven voor het grote orkest dat voor de uitvoeringen in Nederland wordt opgericht. Jong en oud, hoog en laag niveau is welkom. Stuur voor meer informatie een e-mail aan ingrid@arabica.nu.

De uitvoeringen
15 mei 20:30 uur: Tropenmuseum, Amsterdam
16 mei 20:30 uur: Laurenskerk, Rotterdam
17 mei 20:30 uur: Grote Kerk, Den Haag
18 mei 16:00 uur: Dom Kerk, Utrecht

Merlijn Twaalfhoven is een van de jongste en vernieuwendste componisten in Nederland. Hij won diverse prijzen en realiseerde grote muziekprojecten in onder meer Japan, Birmingham, Praag en Cyprus. 

Voor meer informatie kijk op www.arabica.nu.

Symphony Arabica wordt ondersteund door VSB Fonds, Fonds 1818, Hivos-NCDO Cultuurfonds, Kosmopolis, KF Hein Fonds, NFPK+, ICCO en United Civilians for Peace.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress