Masterclass Animal Pop – JeckoSDANCE & Ill Skill Squad

Op 17, 19 en 20 mei presenteerde Jecko Siompo op het Tong Tong festival de dansvoorstelling ‘We came from the East’ met zijn dansgroep JeckoSDANCE. Ook gaf hij een masterclass ‘Animal Pop’ voor de Nederlandse dansgroep ‘Ill Skill Squad’ op maandag 21 mei. Hierbij een kort verslag over hoe deze masterclass is verlopen. DEN HAAG – maandagmiddag, 21 mei 2012

De masterclass van Jecko Siompo op het Tong Tong Festival 2012 begint met twee verschillende groepen dansers: de twee jongens en twee meiden van JeckoSDANCE uit Indonesië en het meisje met vier jongens van Ill Skill Squad uit Nederland. Ill Skill Squad, bekend van de halve finale van Holland’s Got Talent 2010, staat open voor nieuwe dansinvloeden en luistert aandachtig als Jecko zichzelf introduceert. Jecko legt uit dat Animal Pop een mix is van Papoeaanse stamdans en hip hop. In Papoea in de jungle dansen de stammen tijdens de jacht en nemen zij de ‘spirit of the animal’ aan door dierbewegingen te imiteren. Jecko gaat tijdens de masterclass de dans van de kangoeroe doen.

jecko geeft les in animal pop TTF54

Jecko Siompo introduceert Animal Pop bij Ill Skill Squad – kangoeroe dans

 

Als de twee dansgroepen zich opstellen op de dansvloer valt het Jecko direct op dat de Nederlandse jongens een stuk groter zijn. Dat is het verschil tussen ‘the East and the West’, merkt Jecko lachend op. Hij begint de masterclass door de groep cirkels te laten rennen met korte onderbrekingen om heel hard te schaterlachen. Dit werkt op de lachspieren voor zowel de dansers als het publiek.

Animal Pop Practice

Als het instuderen van de kangoeroe dans begint valt het op dat de de Animal Pop dansstijl behoorlijk rap is. De korte en snelle bewegingen blijken uitermate geschikt voor het wat kleinere postuur… Het is dan ook best lastig om de timing goed te krijgen, maar Ill Skill Squad bijt zich erin vast. De Nederlandse dansers volgen het ritme van het dier in de jungle en dat gaat er steeds beter in zitten.

Als Ill Skill Squad de dans van de kangoeroe beheerst, wordt de masterclass afgesloten met een korte performance. Ook krijgen de dansers de kans te experimenteren met Animal Pop bewegingen. Dit levert een mooie mix op van persoonlijke stijlen gegoten in een dierlijk jasje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress