Linken Leggen Lombok: wijkwandeling met Peter Hagenaar | 20 juni

Sinds jaar en dag houdt Peter Hagenaar zich bezig met interculturele activiteiten voor bewoners in de wijk (o.a. museumcafé Lombok en het Geldmuseum). De wijkwandeling voert langs langs straten en plaatsen die fragmentarisch een stukje van de geschiedenis van het voormalig Nederlands-Indië onthullen. Peter Hagenaar doet de rest.

Locatie: startpunt bij dagcafé Kopi Susu, J.P. Coenstraat 69
Tijd: 20 juni vanaf 13.00 uur; duur 1 á 2 uur, kijk voor volgende wandelingen op www.linkenleggenlombok.nl
Aanmelden via: info@kosmopolisutrecht.nl of 030 2393892

Linken Leggen Lombok
Het project Linken Leggen Lombok wil de verhalen en geschiedenissen achter de straatnamen in Lombok tot leven brengen. De straatnamen in Lombok, de zgn. Indische buurt van Utrecht, verwijzen naar het koloniale verleden van Nederland. Veel mensen kennen dit verleden van Nederland niet meer, en weten ook nauwelijks meer waarom er Indische Nederlanders, Molukkers of Papua’s in Nederland zijn.

Van januari t/m december 2009 organiseren Kosmopolis Utrecht, het Moluks Museum en Stichting Papua Cultureel Erfgoed daarom het project Linken Leggen Lombok. Een vergeten stuk Nederlandse geschiedenis wordt verteld, vertoond, beleefd en gezien. Zo kunt u genieten van eten en verhalen uit deze voormalige koloniën; er worden wandelingen georganiseerd door de wijk; vier kunstenaars hebben zich laten inspireren door de straatnamen in het project Straatgewijs; er is een fototentoonstelling; er komen kijk-, reuk- en luistergaten, films, debatten, theatervoorstellingen, een literair festival en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie en het programma van Linken Leggen Lombok op www.linkenleggenlombok.nl

Linken Leggen Lombok is een inititatief van Kosmopolis Utrecht, Museum Maluku en St. Papua Cultureel Erfgoed

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress