Linken Leggen Lombok: voorjaar ’09

GPS-route: Linked in Lombok, vanaf 11 juni
Het hele programma van Linken Leggen Lombok waarbij alle zintuigen geprikkeld worden! Stap in het verleden en heden van de Indische archipel aan de hand van 21e eeuwse technologie. U kunt wandelen in Lombok via een GPS-route, waarbij u digitaal wordt begeleid met achtergrondinformatie in tekst, beeld en geluid: foto’s en historische plattegronden, toepasselijke teksten en luister- en kijkmomenten via archieffilms. Een multimediale ervaring waarin het verleden en heden van Indisch erfgoed opnieuw tot leven komt en die je samen of individueel kan beleven.
Locatie: Afgiftepunt en betaling: Kopi Susu, J.P. Coenstraat 69
Tijd: openingstijden Kopi Susu: do 11.00 – 19.00 uur; vr 11.00 – 19.00 uur; za 12.00 – 19.00 uur; zo 12.00 – 18.00 uur (op zondagen alleen als er een cultureel programma is)
Prijs: € 5,- per GPS-apparaat (maximaal 2 personen per GPS)
Aanmelden: via Kosmopolis Utrecht: info@kosmopolisutrecht.nl of 030 2393892

Wijkwandeling door Lombok: 20 juni ’09
Peter Hagenaar is een echte ‘Lombokoloog’: deskundige van de wijk Lombok. Sinds jaar en dag houdt hij zich bezig met interculturele activiteiten voor bewoners in de wijk (o.a. museumcafé Lombok en het Geldmuseum). Wandel mee door de wijk langs straten en plaatsen die fragmentarisch een stukje van de geschiedenis van het voormalig Nederlands-Indië onthullen. Peter Hagenaar doet de rest.
Locatie: door de wijk Lombok
Tijd: 20 juni vanaf 13.00 uur; duur 1 á 2 uur
Aanmelden via: info@kosmopolisutrecht.nl of 030 2393892

Kijk-, reuk- en luistergaten
Vanaf 6 juni zijn er op een aantal verrassende plekken in de wijk verwijzingen naar het koloniale verleden uit de Oost geïnstalleerd in de vorm van kijk-, reuk- en luistergaten. Dé mogelijkheid om kennis te maken met gebruiken, voorwerpen en andere cultuurproducten uit de Indische archipel die wij niet dagelijks tegenkomen.
Locaties: Ton van den IJssel tweewielers, Jasmijn & Ik, Kopi Susu, Wijkservicecentrum, Apotheek Lombok, JP Coenstraat 5.
Tijd: doorlopend vanaf 6 juni tot medio juli

Papua Homecooking, storytelling & expositie, 6 juni
In de J.P. Coenstraat kunt u genieten van een avond cultuurproeven uit Papua. Er worden traditionele gerechten voor u klaargemaakt, Papua verhalen verteld en u kunt luisteren naar live Papua muziek.
Locatie: J.P. Coenstraat 5
Tijd: 17:00 – 20:00 uur
Prijs: € 5,-
Aanmelden: info@kosmopolisutrecht.nl of 030 2393892

Museumnacht Maluku Style, 30 Mei
Tijdens de museumnacht biedt Museum Maluku een gevarieerd middag- en avondprogramma met de fototentoonstelling ‘Panas Pela’ (over Molukse bondgenootschappen), Esther Clair Sasabone in theaterprogramma ‘Pulang’, een gesprek over vrede en interreligieuze dialoog en DJ Christiane met swingende klanken.
Locatie: Museum Maluku, Kruisstraat 313
Tijd: 15.00 uur theaterprogramma, voor avondprogramma zie www.museum-maluku.nl en www.linkenleggenlombok.nl

Kijk voor meer informatie en het programma van Linken Leggen Lombok op www.linkenleggenlombok.nl

Linken Leggen Lombok is een inititatief van Kosmopolis Utrecht, Museum Maluku en St. Papua Cultureel Erfgoed

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress