Keti Koti avond Overvecht | 28 juni

In 2013 wordt de 150e verjaardag van de afschaffing van de slavernij in Nederland gevierd. In opmaat naar 2013 worden verschillende activiteiten in Utrecht georganiseerd die aandacht geven aan het Nederlandse slavernijverleden in Suriname, de Cariben en Nederlands-Indië. De Keti Koti avond maakt hier onderdeel van uit.

Er is speciaal voor Overvecht gekozen om hier de Keti Koti avond te houden. Dit jaar wordt namelijk het 50-jarig bestaan van deze wijk gevierd en in Overvecht wonen van oudsher veel mensen met roots uit Suriname, de Cariben en het voormalige Nederlands-Indië.

Tijdens de avond wordt, onder het genot van een Surinaams diner, aandacht besteed aan de slavernijgeschiedenis van de Surinaamse, Indische en Antilliaanse gemeenschap. Voorafgaand aan het diner worden er ervaringen en kennis uitgewisseld over de betekenis van deze gezamenlijke geschiedenis.

Er wordt een drie gangen maaltijd geserveerd van Pindasoep, Heri heri en Bojo: traditionele Surinaamse gerechten die gangbaar waren in de slaventijd.

Host van de avond is Mercedes Zandwijken. Tussen de gangen door zijn er optredens van dichter Antoine de Kom, woordkunstenaar T. Martinus (Quinsy Gario), zanger Raj Mohan en vertelt Lizzy van Leeuwen over de Indische relatie met de slavernij.

Datum
: dinsdag 28 juni 2011
Locatie: Johannescentrum, Moezeldreef 400, Utrecht Overvecht
Inloop: vanaf 18:00 uur
Tijd: 18:30 – 22:00 uur
Toegang: gratis
Reserveren: info@kosmopolisutrecht.nl

Routebeschrijving

Flyer Keti Koti 28 juni

 | doemeeinovervecht.nl |

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress