Films in wijken

Op 28 augustus en 4 september worden er in twee buitenwijken films vertoont die interessant zijn voor deze wijken. Voorafgaand aan de filmvertoning vindt een inhoudelijk voorprogramma plaats.

4 september: Alles is liefde

wijk: Leidsche Rijn – Amaliapark

20.15 uur: voorprogramma
Esther-Clair Sasabone (radio-presentatrice en verslaggeefster) in gesprek met Doreen Boonekamp, directeur Nederlands Film Festival

21.00 uur: filmvertoning Alles is Liefde


Jeroen Spitzenberger en Carice van Houten in ‘Alles is Liefde’

28 augustus: Dunya en Desie

wijk: Overvecht – Cultuurhuis Stefanus

20.15 uur: voorprogramma: jongeren in Overvecht
Host
: Esther-Clair Sasabone – radio-presentatrice en verslaggeefster
Gasten: Joost Ranzijn (filmmaker, regisseur Multiculti Story); Appie Alferink (directeur ZIMIHC-Huis voor Amateurkunst); met input van Nathan Rozema (bureau Labyrinth)

In Overvecht wonen veel jongeren met allerlei wensen en verlangens. Welke zijn dat, waar hopen zij op en waar hebben zij behoefte aan? Filmmaker Joost Ranzijn heeft net een film gemaakt die zich afspeelt in Overvecht (de Multiculti Story) en weliswaar fictief is, maar wel gemaakt vanuit een maatschappelijk engagement, een behoefte in Nederland een geluid te laten horen en een perspectief te bieden want Nederland vertrut volgens Ranzijn. Appie Alferink, directeur van ZIMIHC, is nauw betrokken geweest bij de opbouw van deze film. Waarom werkte ZIMIHC hieraan mee, is hij het eens met Ranzijns zienswijze en zo ja, hoe geeft hij met zijn organisatie daar vorm aan in de praktijk?

21.00 uur: filmvertoning Dunya en Desie

 
Maryam Hassouni als Dunya en Eva van de Wijdeven als Desie

Het Nederlands Film Festival is van 24 september tot en met 3 oktober 2008 te zien op diverse locaties in de stad. Voor meer informatie: www.filmfestival.nl

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress