De Verborgen Stad #2 Lunetten | 22 maart

Bestaat er een wij(k)gevoel?
De Verborgen Stad is een serie wijkgesprekken waarin de ontmoeting tussen stads- en buurtgenoten centraal staat. Wie kennen elkaar? Wat gebeurt er allemaal in jouw wijk? Bestaat er een wij(k)gevoel? En kun je dat wijkgevoel delen met de buitenwereld? Hoe komen nieuwe buurtbewoners terecht in jouw wijk? En waarin verschilt die nu eigenlijk van andere Utrechtse wijken?
In 2007/2008 werden deze vragen al voorgelegd in Kanaleneiland, Lombok, Overvecht, Hoograven en Leidsche Rijn.

Datum: 22 maart 2010
Locatie: De Musketon, Hondsrug 19, Utrecht.
Tijd: 20.00 -22.00 uur
Toegang: vrij

Aan deze aflevering doen mee:
Alice van Rooij was sinds 1994 en tot de afgelopen verkiezingen gemeenteraadslid namens D66, waarvan langere tijd als fractievoorzitter. Op 10 maart werd ze vanwege haar werkzaamheden nog geridderd tot lid van de Orde van Oranje Nassau. Sinds kort woont ze niet meer in Lunetten. Hoe kijkt ze nu van een afstandje(niet langer als bewoner en/of raadslid) naar Lunetten?

Jacomine Nortier is universitair hoofddocent taalwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en woont in Lunetten. In juni 2009 verscheen het boek Nederland meertalenland, waarin ze ondermeer aandacht besteedt aan taalvermenging en taalverjonging. Het is haar tweede populair-wetenschappelijke publicatie, in 2001 verscheen al Murks en Straattaal.

Pieter van der Zouwen is oprichter van Vereniging Netwerk Lunetten en de bijbehorende website lunetten.nl, vijftien jaar geleden de eerste wijkwebsite van Nederland. Hij werkt als zelfstandig strategisch consultant  voor gemeentes en universiteiten, met ondermeer bijzondere aandacht voor nieuwe media. De leus waarmee de website werd gelanceerd: ‘Lunetten moet wijland worden’. 

De presentatie is in handen van Abdelaziz Ajaarouj en Esther-Clair Sasabone

De ideeën van inwoners staan centraal in alle wijkgesprekken – logisch, want het is hun wijk. In januari was De Verborgen Stad in de wijken Zuilen en Ondiep, eind februari in de Dichterswijk en Parkhaven, in maart in Lunetten en eind april gaat De Verborgen Stad naar Voordorp en de Staatsliedenbuurt. De reeks wordt op 2 juni afgesloten in de binnenstad. Op deze dag kreeg Utrecht 888 jaar geleden haar stadsrechten; een goed moment om de balans van De Verborgen Stad # 2 op te maken. 

Hou voor actuele informatie de website in de gaten.
De Verborgen Stad # 2 is een samenwerking tussen Debatcentrum Tumult, Kosmopolis Utrecht en Vrede van Utrecht.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress