Dancing on the Edge: Womenspeak! | 8 dec

Het debat vindt plaats in aansluiting op de theatervoorstelling Unspoken Thoughts van de Mutiny Group (Egypte). De regisseuse en de actrices uit de voorstelling en choreografe/danseres Karima Mansour van Nomadness (Egypte) vertellen over hun werk en de beeldvorming over vrouwen in eigen land en in het westen. In beide voorstellingen wordt gespeeld met stereotypen en verwachtingen en laten de maaksters hun eigen stem horen.

Moderator is Nancy Jouwe, programma-directeur van Kosmopolis Utrecht.

Unspoken Thoughts gaat over drie Egyptische vrouwen – een danseres, een actrice en een zangeres – die de rol van vrouwen in de Arabische wereld onderzoeken. Ze omschrijven de Egyptische maatschappij als ‘een wereld vol tegenstrijdigheden, mysterie en geestelijke lasten’ en proberen in de voorstelling symbolen te ontcijferen, geheimen te openbaren en sociale en religieuze taboes te doorbreken.
Op een verfrissende, gedurfde, ironische en soms hilarische manier spelen ze met de clichés over Arabische vrouwen en hun relatie tot mannen. Unspoken Thoughts won de prijs voor ‘Best Ensemble Work’ in het Caïro International Festival for Experimental Theatre in 2007 en was te zien tijdens de Journées Theatrales de Carthage in Tunesië.

Datum: dinsdag 8 december
Tijd: 21.00 uur
Locatie: Theatercafe Zindering (Stadsschouwburg Utrecht)
Toegang: gratis

De voorstelling Unspoken Thoughts is om 20.00 uur in de Stadsschouwburg (Blauwe Zaal). Voor kaartverkoop en meer informatie: www.dancingontheedge.nl

Clubavond/dansfeesten
In Amsterdam en Utrecht zijn er speciale clubavonden/dansfeesten. In Amsterdam zal op vrijdag 4 december DJ mps Pilot draaien in Frascati 3 vanaf 23.00 uur.
Op het slotfeest in Utrecht op zaterdag 12 december, zullen twee bekende vrouwelijke DJ’s met wortels in Mahgreb en het Midden-Oosten, DJ Nadia en DJ Ishtar, aansluitend aan de laatste voorstelling draaien in RASA.

WomenSpeak! is een eigenzinnige en inspirerende debatreeks, waarin kunst, politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen en nieuwe allianties aangaan. Actuele thema’s zoals eerwraak, pornografie en radicalisering, worden vanuit een gender en interculturele invalshoek besproken. Zie ook www.womenspeak.nl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress