Beelden van opbouw expositie Myriam Mihindou

In week 35 is de Frans-Gabonese kunstenares Myriam Mihindou begonnen aan de opbouw van haar tentoonstelling ‘La Robe Envolée, traces of transition’ in de Utrechtse galerie SANAA.

Met een Franse moeder en een Gabonese vader kent ze de grote verhalen van de koloniserende en de gekoloniseerde volken. Als een radar pikt ze daaruit collectieve herinneringen op die zij veelal vormgeeft door haar eigen lichaam, in handelingen die als rituelen aandoen.

Het is in Utrecht voor het eerst dat er ruim aandacht is voor het creatieve proces van Mihindou in de vorm van schetsen, onderzoek en experimenteel werk.

De expositie is te zien vanaf zondag 4 september (Uitfeest, opening cultureel seizoen in Utrecht) en loopt tot en met 15 oktober. Hieronder is een impressie van de opbouw van de tentoonstelling te zien.

Naast Myriam Mihindou staat ook kunstbeschouwer Daphne Pappers van Context Without Walls op de foto’s. Zij verzorgt op 8 en 14 september, 3 en 11 oktober speciale rondleidingen op de tentoonstelling.

# Lees ook Mihindou’s blik kent geen grenzen
# Voor meer foto’s zie ook onze Facebook-pagina
# Zie ook de Facebook-pagina van Context Without Walls


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress