17 t/m 22 mei: Jecko Siompo op TongTong Festival

De Papoeaanse choreograaf Jecko Siompo en zijn dansers Abdul Haris Kamaruddin en Stenly Daniel Patty zijn vanaf 15 mei als gastkunstenaars in de hofstad. Dit op uitnodiging van het Tong Tong Festival en Kosmopolis Den Haag en in samenwerking met HIVOS en Kosmopolis Utrecht.
www.tongtongfestival.nl

Op 17, 19 en 20 mei presenteert gastkunstenaar Jecko Siompo op het TongTong Festival 2012 de dansvoorstelling ‘We came from the East’ met zijn dansgroep JeckoSDANCE.

We came from the East
In zijn voorstelling stelt de choreograaf dat hip-hop oorspronkelijk uit Papoea komt. “Je hoeft me niet te geloven, maar mijn overgrootoma heeft het zelf gezegd”, aldus Siompo. De acht Indonesische en twee Duitse performers geven als in een ketting bewegingen door, langzaam veranderend; soms herkenbaar, soms niet, maar in een continue flow. De voorstelling gaat terug naar de eerste mens ter wereld en laat zien hoe het eerste leven op aarde zich ontwikkelde. Eerder tourde de voorstelling in Indonesië, Duitsland, Singapore en Australië.

‘We Came from the East’ is een co-productie van JeckoSDANCE met het Goethe-Institut Indonesien, Kampnagel Hamburg, Hebbel-am-Ufer Berlin en The Esplanade – Theaters on the Bay Singapore. De choreografie en muziekcompositie zijn in handen van Siompo.

JeckosDance bestaat uit de dansers Soleman Korwa, Abdul Haris Kamaruddin, Stenly Daniel Patty, Muhammad Alfian Suhendi Adam, Emanuel Ohoiulun, Meitha Nindya Sari, Arisma Ranisa, Grace Samantha Sieteng, Shaheila Nafissa Djohar en Cut Farahani Thayeb. Jecko Siompo (choreografie), Jochen Roller (dramaturg), Anna Wagner en Stefan Scheuermann (productie).

Op 17, 19, 21 en 22 mei geeft Jecko Siompo workshops in de door hemzelf ontwikkelde dansstijl ‘The Animal Pop’. Deze vinden plaats in de Bengkel, op het TongTong Festival. Tot en met 13 juni zet hij zijn stijl vervolgens om in ‘The Animal street pop’, in de vorm van ‘flash-mob’-achtige street performances met zijn twee sidekicks Abdul en Stenly. Kijkers van het programma ‘Van Dis in Indonesië’ hebben al kennis kunnen maken met Jecko Siompo, die Adriaan van Dis op de boot naar Papoea interviewde in de aflevering ‘Bestemming Hoop’.

 

The YouTube ID of ToROAf9Tqe0#! is invalid.

Overzicht programma Jecko Siompo
17 mei:
14.00 uur, Bengkel: Animal Pop, workshop urban dance
18.00 uur, Bintang Theater: We came from the East, voorstelling
20.00 uur, Bintang Theater: opening Tong Tong

19 mei:
14.00 uur, Bengkel: Animal Pop, workshop urban dance
17.00 uur, Bintang Theater: We came from the East, voorstelling

20 mei:
16.00 uur, Bengkel: Professionele dance meeting met JeckoSDANCE
19.30 uur, Bintang Theater: We came from the East, voorstelling

21 mei:
17.00 uur, Bengkel: Masterclass Animal Pop

22 mei:
18.30 uur, Bengkel: Animal Pop, workshop

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress